Как се е стигнало до трагичния инцидент в Люлин?

На местопроизшествието е останала играчка, която детето е носило
Обновена: 9 апр 2021 18:17 | 9 апр 2021 18:15, Анисия Иванова
50

Тежък инцидент с жертва в столичния квартал Люлин. 2-годишно дете и неговата баба бяха блъснати от камион за смет. 62-годишната жена е починала, детето е в "Пирогов" с наранявания, но в стабилно състояние.

Малко преди обяд камион за сметопочистване блъска пред жилищен блок 62-годишна жена и нейното 2-годишно внуче. На място са пристигнали две линейки на спешна помощ.

Още по темата

"Боклукчийският камион се е движил от тази улица по посока боклукчийските кофи, според нас погледът на шофьора е бил насочен към боклукчийските кофи и не е видял идващите отляво жена с дете", коментира градският прокурор Илияна Кирилова.

"Камионът се е движил напред и, завивайки надясно, не е възприел пресичащите жена и дете, при което е последвал ударът. Единият крак на жената е затиснат под тежкото превозно средство. Налага се специална техника да повдигне камиона, за да бъде извадена жената. Тя е с животозастрашаваща разкъсна рана на крака. Бързо е откарана с линейка в "Пирогов", посочи началникът на отдел "Разследване" към СДВР Стойчо Цветков.  

Жената е приета в болница без жизнени показатели и травми, несъвместими с живота.

"Тя го е държала за ръката очевидно, на местопроизшествието се вижда детска играчка, която детето е носило, шапката и малко сакче. И жената, и детето са попаднали под предна лява гума", съобщи Кирилова.

Шофьорът е тестван за алкохол, отрицателна проба. Детето е с повърхностни рани на главата и крака. Те са обработени и остава за наблюдение в болницата.

"Детето е било от лявата страна на бабата, вървейки, така че тя е поела първоначалния удар, но това ще го кажат експертите", поясни Цветков.

Шофьорът на камиона е около 60-годишен. Пробите му за алкохол са отрицателни. Той е в шок, прегледан е от медицински екип на място и му е поставено успокоително лекарство.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъй като виждам, че много са коментирали, че *** трябва да се извозва през нощта, съгласна съм, но преди години беше започнала такава практика и хората се вдигнаха и казаха ,че им се вдигал шум и не можело така. няма угодия за българина общо взето
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доколкото видях от снимки, те не са имали възможност да се движат по тротоара (тъй като се използва за паркинг). Дано детето е добре и дано общината започне да санкционира паркирането върху тротоара.
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аксиденти стават, никой не е застрахован! Мой приятел прегази двегодишната си дъщеря излизайки на задна от двора! Стана отдавна!Още е като болен! Завинаги!
36
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да се забрани почистването/събирането на *** през деняв АТИНА само нощем ходят големите камиони
35
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви са тез хлътналите пътища от видеото, нали Баце строеше 11 години ? :)) Иначе жалко за детето и бабата, ама не се научиха, че в БГ трябва да се оглеждаш няколко пъти преди да пресичаш, дори и да има светофар и зебра, трябва....:(
34
2
 
11
 
! Отговори
Banderas преди 3 години
До 31 : За дрънчането на кофите не е по кофти от на Пешо GTIката с ремуса :) ,пък и като гледам когато изхвърлят контейнера са доста експедитивни и ще е моментно,пък и вече всяко жилище има изолация и дограма,която е донякъде шумоизолираща,а относно ,че имат семейства,то и всичките ние имаме семейства/да са ни живи и здрави/,но ако се налага и когато обстоятелствата го предпоставят се работи нощем- не е престъпление :) Май Рефередум трябва- ха да видим Слави сега... :)
33
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 30Първо това е общински проблем,а не държавен. А общината се управлява от Герб. И второ все още управлява Борисов. Естествено далеч съм от мисълтта,че някой политик е виновен за тази трагедия. В случая е неприятен инцидент. Но само вметвам кой управлява,защото се правиш на много интересен.
32
2
 
5
 
! Отговори
Точно в 10ката ! преди 3 години
до До Точно в 10ката !Несебърския кмет е независим, за кви *** драскаш *** ?!Тук е град-държава, в София го викат кмета да му дадат заповеди `на уше`...толкоз.
31
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До BanderasМного е приятно посред нощ да ти бучи и дрънчат кофи за боклyк из квартала. Има забрана за вдигане на шум след 22 ч. И тези с *** също имат семейства. А как ще се съобрази по кое време ще ги събират? В 00 ще вдигнат 1 кофа, в 0:10 друга, така докато обиколят ще стане сутринта, т.е. на някой ще му прибират кофите пред прозореца в 4:30. Много приятно изживяване!
30
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Как се стигна?Ама сега вие умните и красивите кухи *** сте на власт и смъртта на тази жена е по ваша вина.
29
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Точно в 10ката ! 3Така е при вашето управление на ***!
28
8
 
12
 
! Отговори
Banderas преди 3 години
Според мен ,докато сметосъбиращите фирми извършват дейността си в ранните преди обят пикови часове,когато трафика е натоварен и човеко потока е интензивен ,ще се случват за жалост такива трагедий! Аз лично съм в движение и на изчакване в автомобил и виждам как правят големи задръствания тези смето автомобили ! До сега никой "няма топки" да накара тези фирми да работят след 00 ч. ,както си е редно ,за да не възпрепятстват и застрашават движението на хората! Скоро един вади пистолет ,а сега смърт.
27
4
 
15
 
! Отговори
Точно в 10ката ! 3 преди 3 години
Тук бай Тарикат се обажда на кмета по въпроса за разрешаване.Нещата се оправят.Обикновените хора да си търсят правата по законния ред.Нито има закон, нито ред.Обикновенния човек бива разкарван, размотаван, навикван от общински чиновници, само защото е отишъл да ги накара да работят, тези хрантутници, дето той им плаща заплатите.Не се чудете, защо в Общината са се събрали роднини близки и далечни, а външен не може да се вреди на общинската хранилка ПОСМЪРТНО !
26
5
 
12
 
! Отговори
Точно в 10ката ! 2 преди 3 години
Бай Тарикат взема пари за паркираните коли на хотелските му гости...на улицата.Що да не взема, след като е платил на правилните хора?Другите обикновени хора да чакат с месециза приемен час при подсъдимия ни кмет.Не дочакват, разбира се.Подалите сигнали на денонощните дежурни биват заплашвани, като им се случват много неприятни случки.Пък подавай сигнал и обжалвай решения, ти нямаш шанс!Вижте резерват сме под закрила на Юнеско, а почти всеки прави каквото си иска.Какво остава за други градове?
25
21
 
38
 
! Отговори
Как се стигна? преди 3 години
Всичко започна преди повече от 10 години , когато над милион безмозъчни уфсе гласуваха за една банкянска бивша мутра ***!
24
6
 
16
 
! Отговори
Камион преди 3 години
До Вуйчо ВаньоПреди демокрацията - последната гума на ремарке закача пешеходеца и шофьора го тикнаха в затвора и това е.
23
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
принципно люлин е квартала на престъпниците, по уличките се кара с 100-150 кой колкото му вдига колата, пилене на гуми постоянно, вечер се чува стрелба, бандитски групички след 9-10 щъкат и нападат хората. закон няма и явно люлин не е част от България и е извън юрисдикцията на правителството
22
1
 
12
 
! Отговори
До вуйчо Ваньо преди 3 години
Като не си бил очевидец как така взимаш категорично страна не мога да разбера, нещастия се случват ДА! но кой е виновен или не ще решат съответните органи ,по принцип при заден ход тези машини трябва да издават специален звук ,но при завой да смажеш пешеходец и малко дете не е ли малко най- малкото ,което подозрително ,то е ясно ,че никой не иска такова нещо да се случва!
21
2
 
17
 
! Отговори
Точно в 10ката ! преди 3 години
чети внимателно"но най-виновни са от общината, че от коли паркирани навсякъде не може да се ходи по тротоара и никъде няма видимост по кръстовищата."---------------------------Айде сега вижте в тесните несебърски улички паркирани незаконно колите Лятото.Можеш да подадиш сигнал писмено, по телефона и т.н.Резултата за такива тарикати-глас в пустиня.Защото тариката плаща `такса спокойствие` още от Пролетта.Това Полиция, общинска полиция, паяка с полицай, са за бaлъците големи.
20
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зетят се радва сега. Не всичко е лошо.